Испанската фирма с луксозния бутик на Борислава Йовчева в Барселона е купена

...
Испанската фирма с луксозния бутик на Борислава Йовчева в Барселона е купена
Коментари Харесай

Атанас Чобанов за Барселонагейт: Бутикът на "Мис Бикини" е препродаван само на приближени до ГЕРБ

Испанската компания с първокласния бутик на Борислава Йовчева в Барселона е купена през март от Росица Велкова – някогашен специалист на ГЕРБ, забъркана в абсурда “Хохегер ”. Веднага по-късно тя продава скандалния актив на брачната половинка на Светослав Спасов, който е някогашен консултант на премиера Бойко Борисов, посланик във Виена и се слави като персонален астролог на Борисов. Спасов обаче твърди, че двамата със брачната половинка си са се разделили месеци преди договорката и даже не знае за нея.

Фирмата Ema BGS S.L. държеше първокласния бутик Ermanno Scervino в Барселона, чийто шеф беше някогашната “Мис Бикини ” Борислава Йовчева. Магазинът беше експресно опразнен откакто на 20 февруари El Periodico огласи следствие на каталунската полиция за пране на пари, в което е забъркано и името на българския министър председател.

Разследващите са се интересували и от Ema BGS, поради съмнителния генезис на нейния капитал и оборотни средства. Според тях сумата вложена в Ema BGS S.L., доближава 2,3 милиона евро. Бившата манекенка Борислава Йовчева не попада като админ на компанията, само че е упражнявала “функции на ръководство и надзор ” в магазина – настояват испанските проверяващи.

Веднага след обявата на El Periodico бутикът на “Шервиньо ” беше опразнен от стоката и затвори, а три седмици по-късно Ema BGS е станала благосъстоятелност на българска компания демонстрират документи от испанския Търговски указател.
 Извадка от испанския Търговски указател за промяната на собствеността на Ema BGS S.L. на 12 март 2020 година
Трансферът на собствеността и назначението на нов шеф на Ema BGS са се случили в четвъртък 12 март 2020 година. Капиталът на компанията от 1 753 010 евро не е изменен, само че е добит от българската компания “ВиБиДжи Енерджи ”, която най-малко до този ден е благосъстоятелност на Росица Велкова.

Още на идващия ден – петък 13 март, Росица Велкова продава “ВиБиДжи Енерджи ” на Десислава Спасова. Тя е брачна половинка на Светослав Спасов, прочут като непосредствен консултант на Бойко Борисов и даже негов персонален астролог. В испанския указател обаче към момента стои името на Росица Велкова като представител на “ВиБиДжи ”.
 Росица Велкова продава на Десислава Спасова “ВиБиДжи Енерджи ” на 13 март. 2020 година
Припряността на покупко-продажбите и изчезналата бизнес-логиката зад тази комерсиална интервенция са явни. “ВиБиДжи ” се занимава с търговия с ток и газ, а Ema BGS S.L. с търговия с фешън продукти. От финансовия доклад за 2019 година се вижда, че активите на “ВиБиДжи ” и нейните облаги от комерсиална активност са доста по-скромни от капитала и оборотите на Ema BGS S.L.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР